Odla engagemang i trädgårdsföreningen – regionmöte 2024

Lördag den 5 oktober var Karlstad värd för Riksförbundet Svensk Trädgårds Regionmöte. Holger Bryntesson och Therese Bure deltog från Karlstads trädgårdssällskap.

Holger rapporterar:
Förbundsordföranden Inger Ekrem hälsade oss välkomna och hade en information av Riksförbundet och deras innehållsrika hemsida. Detta följdes av en presentation av deltagarna och deras trädgårdsföreningar.

Ämnet för regionmötet var ”Odla engagemang i trädgårdsföreningen” Ola Bixo var kursledare och hade sitt häfte ”Odla engagemang” som handbok. Den var uppdelad i fem olika avsnitt med grupparbeten och diskussionsfrågor. Det var mycket teori, men vi fick en bra verktygslåda för hur vi kan öka engagemanget i våra föreningar.

Inger Ekrem avslutade mötet med en information av FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation, en paraplyorganisation för Sveriges trädgårdsföreningar. Det var ett nyttigt möte och kul att lära känna kollegor i övriga trädgårdsföreningar i Värmland

Deltagande trädgårdsföreningar med två deltagare var: Sunnebygdens Trädgårdsförening, Kils Hemträdgårdsförening, Hammarö Trädgårdsförening, Lindfors Hemträdgårdsförening, Kristinehamns Trädgårdsförening och Karlstads Trädgårdssällskap. Vi saknade trädgårdsföreningar från Närke, Västmanland och Dalarna.